04:34

Foto: TV2

1 af 2

Udviste kriminelle vender tilbage

En af de østeuropæere, der flere gange er vendt tilbage til Danmark, trods et indrejseforbud, er en 47-årige mand fra Rumænien. Han sidder nu fængslet i Hjørring efter et tyveri, der fandt sted i Nordjylland. Alligevel fortryder han ingenting.

Udviste kriminelle østeuropæere vender i stigende grad tilbage til Danmark, efter de er blevet udvist. I Hjørring arresthus sidder Varsile Murariu. I september blev han taget for at stjæle flasker i en dagligvareforretning i Vendsyssel.

- Det er forståeligt, de er sure over det. Man kommer til deres land og begår kriminalitet. Men jeg synes ikke, det jeg har begået, er alvorligt. Der er ingen personer, der er kommet til skade, siger Varsile Murariu til TV2.

Den 47-årige rumænske statsborger har gentagne gange begået kriminalitet i Danmark, og har indrejseforbud indtil år 2018. Det indrejseforbud har han brudt tre gange.

- Jeg bliver aldrig boende i Rumænien. Levestandarden er for lav. Det er som i middelalderen. I de år, jeg har levet i Vesten, har jeg vænnet mig til en højere levestandard. Jeg vil være der, hvor der er godt at være, siger rumæneren fra arresten.

Han er langt fra den eneste med indrejseforbud, der er blevet anholdt her i Nordjylland. Mange af de kriminelle østeuropæere bliver dømt og sendt ud af landet, men kommer flere tilbage igen.

I 2011 blev to østeuropæere anholdt i Nordjylland for at bryde deres indrejseforbud. I 2012 blev 10 taget i landsdelen. Og indtil videre i 2013 har Nordjyllands Politi fanget 13 østeuropæere, som ellers ikke må rejse ind i landet.