Uenige om regninger for redningsaktioner

[size=2]Det nordjyske folketingsmedlem, Bjarne Laustsen fra Socialdemokraterne, vil ikke være med til at sende regninger for redningsaktioner.[/size]

Venstre-manden Preben Bang Henriksen har ellers luftet forslaget, fordi politi og beredskab flere gange er blevet tilkaldt, når unge ulovligt har krydset Limfjorden mellem Aalborg og Nørresundby. Senest i weekenden.

- Beredskabet skal være der til folk i nød. Men hvis folk med vilje hopper i fjorden, hvor det er forbudt, så skal de have en regning tilsendt. I sidste ende må det så være op til en dommer at afgøre, hvor stor regningen skal være, siger Preben Bang Henriksen til DR Nordjylland.

Men her rører Preben Bang Henriksen ved noget, man ikke bør røre ved, mener Bjarne Laustsen.

- Det bliver jo helt uoverskueligt. For det første skal man have en lovgivning på plads. For det andet et system, der skal vurdere hver eneste redningsaktion med henblik på at finde ud af, om der skal sendes en regning eller ej. Og endelig skal retssystemet så tage sig af eventuelle tvister, påpeger Bjarne Laustsen.

Bjarne Laustsen mener, at retssystemet vil sande til i sager, hvis det også skal afgøre, om en redningsaktion blev sat i værk på et rimeligt grundlag.

- Der er jo masser af mennesker, der foretager sig noget, som de bagefter fortryder. Det kan være at skyde fyrværkeri af på en uhensigtsmæssig måde eller sætte sig op på et badedyr, der driver til havs. Skal de også have en regning? Derfor trænger vi til en mere principiel diskussion end den, Preben Bang Henriksen lægger op til.

Ifølge standardreglementet for danske erhvervshavne er det forbudt at bade fra skibe eller bolværker.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland