00:19

Arkiv Foto: Dannie Rosenkrantz, Hobro IK Fodbold

1 af 2

Ulovlig spiller koster Hobro IK tre point

Hobro IK mister tre point for at have brugt ulovlig spiller i kamp mod AGF, men anker dommen.

Dansk Boldspil-Union trækker Hobro IK tre point i Alka Superligaen. Det sker, fordi Hobro IK brugte spilleren Adama Tamboura, der ikke var spilleberettiget, i en kamp mod AGF.

Kampen blev spillet den 11. september i år, og endte oprindeligt 2-1 til Hobro IK. Nu ændres resultatet til 0-3, og dermed modtager AGF tre point, mens Hobro mister tre point.

Det er Fodboldens Disciplinærinstans, der her lørdag har afgjort sagen.

-Det er og bliver klubbens ansvar, at de spillere der er på banen er spilleberettigede. Vi har nøje vurderet Hobros argumenter for at lade resultatet på banen stå ved magt, men der var enighed i Fodboldens Disciplinærinstans, om at reglerne er klare på dette punkt og ikke i modstrid med FIFA's regler," siger Poul Gade, næstformand i Foldbolden Disciplinærinstans.

-Afgørelsen var som forventet, idet vores sag i realiteten først starter, når den indbringes for DIF-idrættens Højeste Appelinstans. Da DBU?s regler og DBU?s KlubOffice-system ikke spiller sammen, kan vi ikke forvente, at DBU vil give os medhold, siger Hobro IK?s advokat Lars Kühnel i en kommentar til afgørelsen.

Hobro IK vil hurtigst muligt anke afgørelsen til Fodboldens Appelinstans, og derefter er der forventning om, at sagen i sidste ende havner i DIF-Idrættens Højeste Appelinstans hos Danmarks Idrætsforbund.