LIGE NU:

Ulovligt at fyre Maul

Det var ulovligt, da Vesthimmerlands Kommune valgte at fyre skoleleder Kaare Maul fra Strandby Skole. Det konkluderer juraprofessor Claus Haagen Jensens rapport.

Vesthimmerlands Kommune handlede i strid med loven, da politikere og forvaltning i december sidste år satte en stopper for Kaare Mauls ansættelse som skoleleder i Strandby.

Han blev fyret efter beskyldninger for sexchikane, som han ellers var blevet frikendt for.

Kommunen vurderede, at tilliden til skolelederen var så svækket, at han skulle afskediges - men begrundelsen levede ikke op til de juridiske krav, konkluderer en rapport, som juraprofessor Claus Haagen Jensen fra Aalborg Universitet på kommunens egen opfordring har udarbejdet om sagen.

- Hvis man skal afskedige en offentligt ansat, skal man have en saglig begrundelse, og de betragtninger, kommunen har fremlagt, har ikke kunnet bære, siger Claus Haagen Jensen til TV2/Nord.

Borgmester Jens Lauritzen (V) fastholder, at kommunen handlede i god tro, fordi den i forbindelse med fyringen havde søgt juridisk assistance hos KL.

- De juridiske vurderinger af sagen er åbenbart forskellige, siger han.

Til gengæld mener en af kritikerne af fyringen, det radikale byrådsmedlem Ninni Lodahl Gjessing, at kommunen nu bør indkalde til et forligsmøde med Kaare Maul, som efter alt at dømme er erstatningsberettiget.

Kaare Maul har ikke ønsket at udtale sig til TV2/Nord, men hans hustru meddeler, at parret er stærkt lettede over afgørelsen.