Aleksander Christian Pedersen Nielsen tog dette billede af hvad han mener er en ulv fra cirka 50 meters afstand. Foto: Privat

Ulv set i Nordjylland?

Elev på Sandmoseskolen ved Brovst spottede onsdag hvad han mener, er en ulv.

Nordjylland har øjensynligt været ulvefrit siden ulven fra Thy 19. november sidste år blev fundet død i den nordjyske nationalpark. Men nu kan landsdelen altså vise sig at være hjem for endnu et af de vilde dyr.

Aleksander Christian Pedersen Nielsen, der til dagligt studerer på AMU Nordjyllands afdeling i Sandmosen ved Tranum udenfor Brovst, er nemlig sikker på at det er en ulv, der kan ses på de billeder han tog i Tranum Klitplantage onsdag.

- Jeg var ude og gå en tur, og nede ad en sti så jeg noget. Jeg troede først, det var et rådyr eller noget i den stil, siger han til TV2/Nord.

- Den stod med ryggen til, og da jeg tog et billede, hørte den lyden fra telefonen, vendte den sig om. Jeg var ikke i tvivl om, at det var en ulv, fortsætter Aleksander, der i følge sin lærer var helt hvid i hovedet, da han kom tilbage på AMU-centeret.

Her så Aleksander Christian Pedersen Nielsen (måske) en ulv

 

 

 

Fakta om ulve

-Ulven er den største vilde art i hundefamilien
-Den latinske betegnelse for en ulv er canis lupus
-Ulven kan veje op til 80 kilo og blive 1,5 meter lang.
-Pelsen er oftest gråsort med sandfarvede, sorte og hvide felter.
-I Danmark skød man sidste gang en ulv i begyndelsen af 1800-tallet og i begyndelsen af 1900-tallet var den udryddet i størstedelen af Europa.
-I dag findes der ulve i Spanien, Italien, på Balkan, i Polen og Rusland.
-14. oktober 2012 blev en ulv set i Thy Nationalpark
-19. november 2012 blev ulven fundet død tæt på det sted, hvor den første gang blev set.
-22. november 2012 blev ulven obduceret. Det var dog ikke muligt at fastslå om der var tale om en ulv.
-7. december 2012 fastslås det ved DNA-analyse, at der er tale om en ulv, der hører til Mikeler-koblet i Sachsen i Tyskland.
-Efterfølgende har mange påstået at have set ulve i Danmark, ligesom der er blevet fundet ulvelignende fodspor omkring et dræbt krondyr.

Kilder: www.denstoredanske.dk og www.danmarksnationalparker.dk/thy