Undersøgelse er unuanceret

Foto: Christell Maria Iversen

Hos Jobcenter Aalborg er man ikke enig i, at medarbejderne i de danske jobcentre ikke har den rette uddannelse.

En undersøgelse fra Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet konkluderer, at hver 5. medarbejder ikke har den rette uddannelse. Manden bag mener, at det betyder fejl i sagsbehandlingen.

- Hvis man tidligere havde lavet en professionalisering af det her område, så kunne vi måske have forhindret, at så mange kom på førtidspension, vi kunne have aflastet de offentlige budgetter, siger professor Henning Jørgensen ved Aalborg Universitet til TV2/Nord.

Hos Jobcenter Aalborg er man uenig i, at uddannelse er skyld i, at der bliver begået fejl i sagsbehandlingen.

- Det lægger vi meget vægt på, når vi ansætter medarbejdere. Det er nogen, som har en faglig baggrund, som kan minde lidt om den borgeren har, og så iklæder vi dem som jobcenter den faglige baggrund, som der skal til, siger jobcenterchef Peter Thomsen til TV2/Nord.

Undersøgelsen viser også, at hver 3. medarbejder på jobcentrene mener, at de i høj grad har brug for at få efteruddannelse. Et problem de genkender hos HK.

- Kommunerne er jo pressede økonomisk. Det er der ingen tvivl om. Så derfor kan der være behov for efteruddannelse og mere uddannelse, siger fællestillidsrepræsentant for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Peter Støve til TV2/Nord.

Hos Jobcenter Aalborg oplever man ikke, at der er mange fejl i sagsbehandlingen. Der sidder nemlig en uddannet socialrådgiver for enden af bordet, når borgeren skal have hjælp til mere end bare et job.

- Der er jo forskel på, om du arbejder med borgere, som har misbrugsproblemer, og så borgere som har ledighed som eneste problem, siger jobcenterchef Peter Thomsen til TV2/Nord.

Forsiden lige nu