Undervisning i lavere brændstofforbrug

Foto: Bruno Stagsted

Brændstofpriserne stiger og stiger. Derfor er der mange penge at spare for chauffører, der kører lidt længere på literen. Den disciplin skal chaufførerne nu undervises i.

Mogens Dahl er ved at tage buskørekort. Inden han slippes ud på vejene, skal han undervises i at bruge mindst muligt brændstof. Undervisningen er et led i lovpligtige efteruddannelse, som alle erhvervschauffører skal gennemgå inden 2014. Det foregår på EUC Nordvest i Thisted. Her har man goder erfaringer med, hvad der skal til for at spare på brændstoffet.

- Det handler blandt andet om at køre med lave omdrejninger. Og så gør det ikke noget, at man kører lidt langsommere, end loven tillader, siger Thorsten Balle, der er underviser på EUC i Thisted

Ved at køre lidt mere fornuftigt, kan er der faktisk mange penge at hente for den enkelte chauffør. Især for en, der kører lange ture. Derfor har for eksempel Arla vedtaget, at deres chauffører maksimalt må køre 80 kilometer i timen.

- Man kan nemt køre en halv til en hel kilometer længere på en liter brændstof ved at sætte farten ned, fortæller Thorsten Balle.

Efter en tur på vejen, føler Mogens Dahl også, at han har fået noget ud af undervisningen.

- Det har været rigtig spændende. Det er nok noget, man kommer til at tænke over i fremtiden, siger han.

Forsiden lige nu