04:41

1 af 2

Ung nordjyde er en af Danmarks bedste folkemusikere

En 19-årig nordjyde er en af Danmarks bedste musikere inden for sit felt. Christian Mohr Levisen kan spille på mange forskellige instrumenter, men det er to mere ukendte instrumenter, som han har kastet sin kærlighed på.

Christian Mohr Levisen er 19 år gammel og bor i Pandrup. Til dagligt går han på musiklinjen på Aalborg Katedralskole, og han har altid været glad for musik. Men for omkring fem år siden fik han øjnene op for noget andet end de klassiske instrumenter.

På et middelaldermarked så han en jævnaldrende dreng spille på en drejelire, og fra starten var Christian Mohr Levisen fascineret af instrumentet og folkemusikken.

- Jeg syntes, at det der, det var helt fantastisk. Jeg var også meget fascineret af, at jeg ikke kunne regne ud, hvordan den fungerede. Jeg kunne bare se, at han drejede på et håndtag, og at han sad og trykkede på nogle knapper, og så kom der lyd ud. Det tror jeg bare, der fascinerede mig helt vanvittigt, siger Christian.

Derefter opdagede han instrumentet schäferpfeife, som bliver brugt til at spille den samme slags musik. Instrumenterne er ikke de mest kendte herhjemme, og Christian oplever også ofte, at folk er nysgerrige på musikinstrumenterne.

Ofte tager Christian til Tyskland eller andre lande, så han kan spille folkemusik sammen med andre. Og han er heller ikke i tvivl om, hvad det er ved folkemusikken, som han er så glad for.

- Det er så afslappet. Det der med, at så stiller man sig bare hen for at spille, og så spiller de andre med, eller de andre spiller noget, og så spiller man selv med. Og så kører det bare. Så er der bare fest og ballade, fortæller Christian.

Når den unge musiker er færdig med gymnasiet, så overvejer han at flytte til Berlin, hvor folkemusikken er mere udbredt end i Danmark. Drømmen er at komme ud og spille med flere af de store og dygtige musikere inden for folkemusikken.

Hør Christian spille på drejeliren herunder: