LIGE NU:

Ungarske brandmænd reddede dyreklinik fra påsat brand

Tirsdag morgen udbrød der brand ved Vodskov Dyreklinik i Vester Hassing. Kun ungarske brandmænds resolutte indgriben forhindrede voldsom brand. En kvinde er mistænkt for at have startet branden.

Klokken 6.30 tirsdag morgen blev brandvæsnet fra Hals kaldt ud til en brand ved Vodskov Dyreklinik på Halsvej i Vester Hassing.

Flere steder omkring klinikken, der holder til huse i en gammel købmandsforretning på Halsvej i Vester Hassing, var der tændt ild, og indsatsleder fra Beredskabscenter Aalborg Søren Korsgaard fortæller at branden kunne havde udviklet sig voldsomt, hvis ikke det var for en lille flok kursister, der overnattede på klinikkens førstesal.

- Det er en flok soldater, der er på kursus i Danmark. To af dem fungerer som brandmænd i Ungarn og de handlede meget resolut og fik begrænset branden, fortæller indsatslederen.

Klinikkens redningsmænd sørgede for at slukke branden og sparkede også døren ind til klinikken, så de kunne fjerne gasflasker

- De fortjener - og det har de også fået - et skulderklap, for de gjorde præcis som de skulle, og havde de ikke været der, kunne det være gået meget galt, siger Søren Korsgaard.

Hele klinikken er røgskadet og facaden og døren til klinikken har fået brandskader. Gerningsmanden forsøgte sig dog flere steder - uden held af åbenlyse årsager.

- Personen har ikke så meget forstand på ild, for der er forsøgt at sætte ild til mursten, og det har man sjældent held med, siger indsatslederen.

Efter foreløbige undersøgelser og afhøring af vidner anholdte politiet klokken 7.40 tirsdag morgen en 53-årig kvinde, som er mistænkt for at have startet branden.

Den 53-årige kvinde blev fremstillet i grundlovsforhør klokken 17 tirsdag eftermiddag, hvorefter hun er blevet varetægtsfængslet i fire uger.