Ungdoms-OL: Nordjyske ishockey-talenter på isen i Schweiz

Anton Stenbakken fra Frederikshavn er et af de størte danske ishockey-talenter, og han er med i den danske hockeytrup, der i morgen tager hul på ungdoms-OL i vintersport i Schweiz. Foto: Christian Henriksen

26 danske ungdomsatleter skal kæmpe mod verdenseliten på isen og i sneen i schweiziske Lausanne til ungdoms-OL, som begynder i morgen. Syv nordjyder er med.

Når ilden tændes på det nybyggede Vaudoise Aréna i Lausanne i morgen 9. januar klokken 20, så sættes det tredje ungdoms-OL i vintersport i gang. Danmark er repræsenteret i fem sportsgrene med 26 atleter. Og de nordjyske ishockey-talenter har i den grad sat deres præg for på ishockey-truppen. For ikke færre end syv af de 17 spillere på holdet er fra Nordjylland.

Læs også 49 hockeytalenter fra Frederikshavn kæmper om plads hos svensk storklub

Det drejer sig om Anton Ibman Stenbakken, Christopher Holm Mulberg , Magnus Remmer Mortensen , Oscar Fisker Mølgaard og Albert Uggerhøj Schioldan fra Frederikshavn. Og Aalborg er repræsenteret ved Jonas Karup Haugaard og Oliver Villadsen .

Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de misson for det danske hold i Lausanne, siger:

- Med 26 atleter deltager Danmark til ungdoms-OL i vintersport med det største hold nogensinde. For alle de unge atleter vil det uden sammenligning være den største sportslige scene, som de har stået på, så det bliver spændende at følge, hvordan de reagerer på det pres, som naturligt følger med, når der sættes spot på dem, siger Mikkel Sansone Øhrgaard.

Youth Olympic Games, som ungdoms-OL også kaldes, har samlet set deltagelse af 1.872 atleter i alderen 15-18 år fra 79 lande.

For første gang til en olympisk event er der en kønsmæssig ligelig fordeling. Legene varer i 14 dage fra i morgen 9. til 22. januar.

Om ungdoms-OL

Youth Olympic Games er ungdommens olympiske lege.

Visionen bag er at inspirere unge i hele verden til at deltage i idræt, leve sundt og efterleve de olympiske værdier, som blandt andet indebærer at vise solidaritet og udøve fair play.

Lausanne er den sjette by i rækken af værter for Youth Olympic Games. Tidligere har Singapore, Nanjing og Buenos Aires været værter for sommerlegene, mens Innsbruck, Lillehammer og nu Lausanne afholder vinterlegene.

Til ungdoms-OL tester man ofte nye discipliner af. Tidligere testede man fx 3 vs. 3 basketball, som på grund af stor succes nu er indført på OL-programmet i Tokyo 2020.

Ved ungdoms OL i Lausanne tester man eksempelvis ishockey 3 vs. 3 mixed teams (flere nationaliteter på samme hold), hvor der er er danske atleter med.

Se mere

 

 

 

Forsiden lige nu