02:03

Messen "Uddannelse uden grænser" har indtaget Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

1 af 2

Unge på jagt efter uddannelse

Uddannelsesmessen "Uddannelse uden grænser" er åbnet i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Op mod 9.000 unge forventes at besøge messen.  

Danmarks største uddannelsesmesse slår dørene op til en verden af fremtidsmuligheder, når Uddannelse Uden Grænser afholdes.

Ungdomsuddannelserne i Aalborg er gået sammen i en stor anlagt informationsindsats, og deltager på uddannelsesmessen med en specialsektor under titlen Study Aalborg. 
 
- Vores del af uddannelsesmessen henvender sig både til de unge, der skal til at vælge ungdomsuddannelse - og til deres forældre, fortæller udviklingskonsulent Helle Lundgreen, Sundhed og Bæredygtig Udvikling. Aalborg Kommune. Hun fortsætter:
 
- Study Aalborg henvender sig specielt til folkeskoleelever og deres forældre. I vores sektor, som etableres i Aalborghallens Foyer, får de mulighed for at tale med både lærere, elever og vejledere fra gymnasierne i Aalborg, Handelsskolen, Landbrugsskolen, SOSU Nord, AMU Nordjylland og Tech College Aalborg.

I år har messen også valgt at fokusere på efterskoleområdet.

- Mange unge føler sig pressede til at komme hurtigt i gang. Men er man ikke helt klar til at vælge ungdomsuddannelse, kan et år på efterskole være guld værd. Falder man fra en ungdomsuddannelse, fordi man ikke er klar, er risikoen jo, at man aldrig kommer i gang igen, siger arrangør Kim Ingwersen.

Uddannelse Uden Grænser afholdes i Aalborg Kongres & Kultur Center den 25. januar fra 8.30-19 og 26. januar fra 8.30-16.

TV2/NORDs udsendte reporter Nicolai Styrishave sender fra messen hele dagen.