Foto: Skagens Museum

Unikt maleri hjem til Skagen

Glæden er stor på Skagens Museum. Det er lykkes museets direktør Lisette Vind Ebbesen at sikre sig et maleri af Anna Ancher, som museet har ønsket sig i mange år. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

På Bruun-Rasmussens auktion tirsdag Lisette Vind Ebbesen på maleriet "En vaccination" fra 1899, og sikrede sig det eftertragtede maleri ved et hammerslag på 280.000 kroner.

 

- Vi kendte til maleriet og ejer allerede to skitser til billedet og Michael og Anna Anchers Hus i Skagen har tre. Men maleriet har altid været i privat eje, så da muligheden bød sig for, at Skagens Museum kunne købe det, er vi meget glade for det lykkedes for os, siger Lisette Vind Ebbesen til NORDJYSKE Stiftstidende.

Skagens Museum har købt maleriet for midler skænket af Skagens Museums venner. Billedet har været i privateje siden 1899, og det har tilsyneladende ikke været udstillet siden 1899, hvor det blev vist på Charlottenborgs Forårsudstilling i København.

Det kunne være ejet af Lars Johan Frederik Löwenadler, en svensk tændstikfabrikant bosat i London.

- Dette er dog kun et gæt, for vi ved ved ikke, om billedet har været i familiens eje siden eller har været solgt til andre ejere i mellemtiden, forklarer Lisette Vind Ebbesen. Museets direktør regner med, at " En vaccination" vil kunne vises for publikum til februar.