00:00

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Union undersøger selv flystyrt

Folketingspolitiker er betænkelig

Dansk Ultralet Flyverunion er i gang med at undersøge det fly, der i går styrtede ned uden for Brønderslev. Frem til den 1/7 var det Havarikommissionen under Transportministeriet, der tog sig af den slags undersøgelser, men nu er det flyverunionen, der undersøger sine egne medlemmer, og det vækker bekymring.

Havariundersøgelser af ulykker som den i går, hvor en erfaren pilot forulykkede med sin kone, er fra den 1. juli blevet flyverunionens opgave, medmindre der er dødsfald i forbindelse med ulykken, og det give problemer.

- Det er en lille union, og det er altid lidt betænkeligt, hvis man skal sidde og undersøge sig selv, så der skal man selvfølgelig gøre sig nogle overvejelser om, det her er den rigtige måde at gøre det på, siger Kim Christiansen, der er trafikpolitisk ordfører hos Dansk Folkeparti.

En fra Dansk Ultralet Flyveunions havariundersøgelsesgruppe skal nu lave en rapport, om hvad der gik galt. Det forventes at tage op til to måneder.

- Han kommer med en konklusion på, hvad der er sket. Og det er også fair både for dem, der har fløjet, os andre, og forsikringen og så videre, siger Mads Thomsen, der er formand i Nordjysk Ultra Light Flyveklub.

For at undgå kammerateri og ikke mindst mistanken om kammerateri i forbindelse med undersøgelse af ulykken, foreslår Kim Christiansen, at Havarikommissionen kigger flyverunionens rapport igennem.

- Objektiviteten kan komme til at mangle en lille smule, og derfor vil det altid være godt - også for unionen - at få fremmede øjne på, siger han og understreger, at han.