Foto: Presse

Universitet kæmper med kontakt til satellit

Det er endnu ikke lykkedes at skabe kontakt til den satellit, som Aalborg Universitet i går slap løs i rummet.

Under stor bevågenhed og med den danske astronaut Andreas Mogensen som gæst slap Aalborg Universitet i går AAUSAT5-satelliten løs i rummet. Indtil videre er det dog ikke lykkedes at få kontakt til satellitten.

Det var egentlig meningen, at universitetet allerede skulle høre fra satellitten i går aftes. Men tirsdag kæmper de stadig med forbindelsen. Det på trods af, at amatørradio brugere har opfanget signaler fra den flere forskellige steder på kloden.

- Vi er rigtig glade for, at andre har snakket med satellitten, så vi ved, at den virker. Men det er selvfølgelig træls, at vi ikke selv har fået kontakt til den endnu, siger ingeniørstuderende ved Aalborg Universitet Lasse Bromose.

Efter at det stod klart, at satellitten virker, er man nu gået i gang med at lede efter fejl på jorden, der kan være skyld i, at man ikke kan få kontakt til satellitten.

Man prøvede senest at få kontakt til satellitten klokken 01.00 mandag nat. På Aalborg Universitet håber de nu på, at fejlene på jorden bliver udbedret. De forsøger at få kontakt til satellitten på ny omkring klokken 20.30.