Universitetsstuderende vinder forskerpris

Fem nordjyske studerende fra Aalborg Universitet har ved hjælp af laboratorieforsøg fået fedt-stamceller til at HÆMME væksten af den meget aggressive hjernecancer Glioblastoma.

Gruppen har kun begrænset laboratorie-erfaring - da de kun er to år inde i studierne, alligevel er deres arbejde nu blevet præmieret på den internationale konference "European Students Conference" i Berlin.

Forskerspirerne har fået hjælp og støtte fra lektor Meg Duroux som i forvejen beskæftiger sig med forholdet mellem kræft og kroppens fedt-stamceller. Hun er stolt af sine studerendes forskningsresultater.

De er en milepæl for vores uddannelse fordi de har vist at unge studerende kan deltage i regulært forskningsarbejde og levere rigtige resultater, siger hun til TV2 / Nord.

Der er lang vej til at de studerendes resultater kan bruges i en konkret behandling. Alligevel ser de forskerprisen som en blåstempling af deres arbejde.

På den lange bane så håber man jo på at kunne lave noget som syge mennesker kan blive raske af, men der er stadig mange ubekendte, siger en af forskerspirerne Hjalte Andersen.