Foto: Per Frank Paulsen

Urne stod 7 uger på en hylde

En kvinde måtte vente i syv uger, før hendes fars urne kom i jorden.  

Gitte Knudsen fra Gistrup er oprørt. I 7 uger har hendes fars jordiske rester stået på en hylde på Vejgaard Østre Kirkegaard og ventet på at komme i jorden. Først efter flere rykkere og klager er urnen i denne uge blevet sat i De Ukendtes Grav, men de efterladte har endnu ikke modtaget officiel besked om, at begravelsen er foretaget.
 
- Det er uværdigt, at min far ikke har fået sit ønske om at komme i De Ukendtes Grav opfyldt noget hurtigere. Ventetiden med uvished har især været en belastning for min gamle mor, siger Gitte Knudsen til TV2/Nord.

Faderen Henning Knudsen døde d. 10. juli i år, og blev kremeret og bisat d. 15.juli. Det var hans ønske at blive begravet på den kommunale kirkegård ved Vejgaard Østre Kirke.

Stadsgartner Kirsten Lund Andersen, Aalborg Kommune erkender, at de pårørende har en berettiget kritik.

- Der har været flere uheldige omstændigheder i denne sag, og det er bestemt ikke rimeligt for de pårørende, at vente så længe på en begravelse.

På baggrund af TV2/Nords omtale af sagen bliver regler nu strammet op og indskærpet i Aalborg Kommune. Stadsgartneren lover, at der fremover nu højst går 14 dage, før en begravelse er overstået - og de pårørende er orienteret.

- Det er jeg meget tilfreds med, siger Gitte Knudsen til TV2/Nord. Jeg håber at sagen med min far kan hjælpe andre, så det ikke sker igen.