Uro i Regionens køkken

De ansatte i regionshusets kantine nedlagde i går arbejdet i frustration over varslede besparelser.

I fremtiden skal der kun være ansat 6 kantinedamer og en kok mod tidligere 13 i alt. Tillidsrepræsentant Inge Have siger til TV2 Nord:

- Der er en dårlig stemning i køkkenet også fordi ledelsen ikke har inddraget os i spareplanerne.

Personalechef Lars Mathiesen erkender, at ledelsen i Region Nordjylland kunne havde informeret kantinepersonalet bedre, og han håber at et møde onsdag morgen nu har redt trådede ud:

- Jeg synes de skulle være kommet til os før de nedlagde arbejdet. På den anden side kan jeg også godt forstå, at de er frustrerede over, at der nu skal ændres på rutiner, som vi har været vant til.

Det er overgangen fra Amt til Region, der nu koster arbejdspladser i kantinen. Tidligere gav Nordjyllands Amt et større tilskud end Regionen kan tillade sig i dag. Og samtidigt kunne kantinen overføre tidligere års overskud til næste års drift. Den praksis sluttede brat ved årskiftet og nu er kassen tom.

Spareforslaget får desuden den konsekvens, at udvalget af mad og service fra kantinen bliver mindre - til gengæld stiger priserne for regionshusets ansatte:

- Vi kommer til at rende stærkere, men jeg er ikke sikker på, at vi kan blive ved med at holde til det, og derfor nedlagde vi arbejdet i går", siger tillidsrepræsentant Inge Have til TV2 Nord.