Usikkert arbejdsmarked får flere på skolebænken

Flere nordjyske uddannelsessteder nyder nu godt af de seneste måneders usikkerhed og fyringer på arbejdsmarkedet. Markant flere unge søger ind på en af de nordjyske uddannelser, og nu er der få ledige studiepladser tilbage.

- Jeg tror, vi har været nede i en bølgedal og nu er vi på vej op igen med hensyn til antallet af studerende. Dels er det gået op for mange, at der er brug for bl.a. lærere og pædagoger, som vi uddanner, og dels er det på grund af konjunkturerne i samfundet. Krisen kradser mange steder i det private, og det er ikke så nemt længere at gå ud uden uddannelse at få sig et job, og så vælger mange at sige, at nu er det nu de skal i gang med uddannelse, siger Mogens Sørensen, der er studiechef på CVU Nordjylland University College i Hjørring - det tidligere pædagog- og lærerseminarium.

Alene på pædagoguddannelsen i Hjørring har 35 ud af 40 nye studerende meldt sig til i løbet af januar for at starte på uddannelse få uger senere.

Også hos Sundheds CVU Nordjylland University College i Aalborg har man oplevet en markant stor interesse for de ledige studiepladser, der var med start pr 1. februar. Således er pædagoguddannelsen i både Aalborg og Hjørring nu fyldt helt op, mens der stadig er få pladser på sygeplejestudiet og radiografuddannelsen i Aalborg.

- Vi hører mange, der siger, at de ligeså godt kan komme i gang nu med uddannelsen, selv om deres tanke måske har været først at starte efter sommeren, siger studiechef Britta Magnussen, Sundheds CVU Nordjylland University College i Aalborg.

Også uddannelsesstedet EUC Nord i Hjørring og Frederikshavn har oplevet stigende interesse for at komme i gang med en erhvervsuddannelse.

Forsiden lige nu