LIGE NU:

Utallige frostsprængte rør

Sommerhuse omkring Hals og Hou er ramt af utallige frostsprængninger i rørene. Det giver stort spild hos vandværker.

Hos Hals Vandværk oplever de et stort spild på ledningsnettet. Det skyldes sprængte vandrør og radiatorer i sommerhuse, hvor vandet mange steder fosser ud og ødelægger gulve og inventar.

Vandværket har de seneste døgn arbejdet på højtryk for at finde lækagen eller lækagerne, og de er blevet ringet op af en række sommerhusudlejningsfirmaer, der gerne vil have tjekket sommerhuse for frostsprængninger.

Mange sommerhusejere bor i andre regioner og opdager ikke, at deres sommerhus rør er sprængte.

-Vi kan kun opfordre folk til at komme ud og tjekke deres sommerhuse, lyder det fra Henrik Thomsen fra Hou Hals VVS, som hele dagen i dag har kørt rundt og kontrolleret sommerhuse og forsøgt at finde lækagen for Hals Vandværk.

-Vi er ikke helt sikre, men har efterhånden lokaliseret sprængningerne til 4-5 sommerhuse, siger Henrik Thomsen.

Problemet med frostsprængninger er opstået omkring nytår, hvor temperaturen skiftede brat fra hård frost til plusgrader. Typisk rammer frostsprængninger de sommerhuse, som står uden varme på, men hvor der er tryk på vandledningen.

Rådet til sommerhusejerne er at lukke helt for vandet på stophanen og tømme rør- og radiatorsystemet, hvis man er væk fra sommerhuset i længere tid.