LIGE NU:

Utilfredshed med FOA-forlig

Ved midnat skal de kommunalt ansatte FOA-medlemmer igen i arbejde. Strejken er suspenderet. I dag blev hundreder vis af strejkende på et stormøde i Hjørring orienteret om det opnåede forlig. Der var masser af utilfredshed

500 strejkende FOA-medlemmer samlet i Bingohallen i Hjørring tirsdag formiddag synger stadig den samme sang om mere i løn. Trods et forlig der i gennemsnit giver dem 13,4 pct. mere i lønningsposen.

- Jeg har strejket for at få 5.000 kroner mere i løn om måneden. Vi gik jo på gaden for at få 15 pct. i lønforhøjelse. Det har vi ikke fået. Det er en ommer, siger Susanne Jensen, social- og sundhedsassistent fra plejecenter Vellingshøj i Hjørring, til TV2/NORD.

Fra talerstolen gjorde FOA-formand i Hjørring og medlem af hovedbestyrelsen, Ina Jensen, hvad hun kunne for at overbevise medlemmerne om at de i en urafstemning nu skal stemme ja til det opnåede forlig.

- De 117 millioner kroner vi nu har fået gaflet til os siden sidste forligstekst kan sagtens forsvinde ud i den blå luft, hvis regeringen i stedet var grebet ind. Derfor skal i stemme ja, sagde hun.

Der var dog ingen af FOA-medlemmerne på stormødet, der stod frem og roste forliget.

- Nu giver vi jo bare op. Det er kun vindfrikadeller vi får. Trods risikoen ved et regeringsindgreb, så skulle vi have kæmpet videre. Så ville vi da i det mindste kunne have set os selv i spejlet om morgenen, siger Henrik Elkjær, der er fællestillidsrepræsentant for pædagogmedhjælperne i Hjørring.

Resultatet af urafstemningen foreligger først den 29. maj.