LIGE NU:

V-politiker forstår ikke kanonstramninger: - Det er jo ikke terroristtyper

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, forstår ikke, at det skal være så besværligt for kanonlaugene at få tilladelse til at bruge deres kanoner ved særlige begivenheder.

Flere stramninger de seneste år har det gjort det til tider nærmest umuligt for kanonlaugene at få tilladelse til at udføre deres traditionelle salutter med kanoner. Det fortalte TV2 Nord  mandag. 

Hos flere kanonlaug har man i stedet brugt balloner og bagerposer til at skabe "braget", fordi tilladelserne ikke er gået igennem - noget, de langt fra er tilfredse med. 

Men processen bør slet ikke være så besværlig, mener Preben Bang Henriksen, Venstres retsordfører. 

- Det er jo en meget fin tradition, og det er nogle ordentlige mennesker, der fører den ud i livet. Så vidt jeg kan forstå, involverer det mindst tre-fire politibetjente i afgørelsen af hver eneste sag på det her område. Det virker - specielt under de omstændigheder, der er i øjeblikket - helt skørt, siger Preben Bang Henriksen. 

quote Det er jo en meget fin tradition, og det er nogle ordentlige mennesker, der fører den ud i livet.

Preben Bang Henriksen, retsordfører, Venstre

- Det er jo ikke lige terroristtyperne, der går rundt heroppe iført den udklædning her. Det er ordentlige mennesker, der alle har deres baggrund i orden, og som kan få en våbentilladelse.

- Det burde efter min mening være sådan, at én enkelt er ansvarlig og indgiver ansøgning om samtlige arrangementer. Så er den pågældende ansvarlig, hvis noget som helst skulle gå galt. Det er den enkelte måde og den måde, jeg synes, det bør være. 

- Vi bruger rigtigt lang tid på Christiansborg på at finde ud af, hvordan vi får flere betjente på gaden. Flere til borgernære service som indbrud og butikstyveri. Det virker for mig helt forkert, at der skal være sådan et gedemarked forbundet med det her, slutter Preben Bang Henriksen.