01:46

Foto: Torben Hedemose

1 af 2

Vægter vogter villavej

Utrygge beboere på en villavej i Ranum har taget konsekvensen af, at politiet ikke har ressourcer til at patruljere i området. De har hyret et vagtselskab til at holde øje med kvarteret.

Beboere på en villavej i Ranum er så bange for hjemmerøverier og indbrud, at de nu har de hyret et vagtselskab, som holder øje med området.

Jørn Sørensen, som bor på vejen, er en af initiativtagerne været med til at oprette et nyt vagtværn i kvarteret, hvor beboerne kan ringe og advare hinanden - og tilmed ringe til vagtselskabet og bede dem komme.

- Det er jo lidt ærgerligt, at man kommer hjem og så har mistet sine personlige ting, siger Jørn Sørensen.

Beboerne er nervøse, fordi politiet ikke altid kan være i området. Med den nye plan mod hjemmerøverier og indbrud holder beboerne samtidig også øje med hinandens huse.

- Hvis man observerer noget unormalt, så ringer man efter vagtmanden, og så rykker han ud og tager over.

Vagtselskabet, som står for runderingen i området, har kørt i området siden 1. marts. Så sent som i dag modtog de endnu en henvendelse fra beboere på en anden villavej - denne gang i Brovst. Her er beboerne også utrygge.

Vægteren har kørt i Ranum i 25 dage, indtil videre med succes.

- Jeg har kun hørt positive ting fra naboen nu, og alle er tilfredse, og alle føler sig lidt mere sikker nu, siger Jørn Sørensen.