LIGE NU:

Vækstprogram skal globalisere nordjyder

Vækstprogrammet Global, der skydes i gang den 28. april, skal hjælpe nordjyske virksomheder med at blive mere globale.

1000 nordjyske virksomheder er involverede i vækstprojektet Global, der bliver et af de største nordjyske vækstprogrammer nogensinde. Det har et samlet budget på 112 millioner kroner. Halvdelen af de budgetterede millioner kommer fra EU's strukturfonde. Pengene skal bruges på at give de godt 1000 virksomheder et kompetenceløft, og hjælpe dem ind på det globale marked.

- Langt de fleste nordjyske virksomheder har klaret sig godt igennem krisen. Nu har en stor del af dem igen fokus på vækst, og her har mange virksomheder kig på afsætning af produkter og services til udlandet. Derfor er timingen af et stort og markant globaliseringsprogram med fokus på eksport helt perfekt. Der er nu, at mange nordjyske virksomheder kan tage markedsandele på den globale markedsplads, siger projektleder John Kjær.

Når projektet startes op den 28. april, forventer arrangørerne at cirka 300 virksomheder deltager. Her deltager også udenrigsminister Lene Espersen, der glæder sig over projektet.

- Det er for mig en særlig begivenhed, når det handler om nordjyske virksomheders vækst, og derfor glæder jeg mig meget til at være med til at sætte globaliseringsprogrammet i søen, siger Lene Espersen i en pressemeddelelse tirsdag.

Global er et samarbejde mellem Væksthus Nordjylland, Aalborg Universitet og Norddanmarks EU-kontor.