Foto: Rune Borre-Jensen

Værksteder reparerer din iPhone med falske reservedele

Nordjyske virksomheder bruger uoriginale reservedele, når de reparerer iPhones, selvom de påstår det modsatte.

Går din iPhone i stykker og skal repareres, skal du se dig rigtig godt for. Flere nordjyske virksomheder påstår nemlig, at de reparerer din telefon med originale reservedele, selvom de ikke kan dokumentere det.

Vi konfronterede derfor to af de værksteder, som påstår, at man kan få den originale kvalitet ved reparationer.

Et af stederne er Unlocking.dk i Vejgaard. Her holder de dog fast i, at deres reparationer er originale.

- Vi har en forhandler i Kina, som har direkte kontakt til fabrikken, hvor de laver iPhones. Jeg vil ikke så gerne ud med navnet på vores mellemmand, men vi ved, at det er original kvalitet, forklarer Thomas Thorup Larsen, der ejer butikken.

Nogenlunde samme besked får vi på TV2/Nord, da vi spørger virksomheden AvMinMobil.dk i Aalborg.

- Vi har en leverandør, som vi har haft i mange år - og som vi stoler på. Men jeg giver da ret i, at vi ikke uden videre kan dokumentere kvaliteten. Derfor må man stole på sit værksted, ligesom når man får lavet sin bil, siger ejer René Nymann.

De tynde garantier for en original reparation irriterer ejeren af Din PC Partner - en virksomhed som også reparerer mobiler.

- Det er da træls at se, at nogen slår sig op på at sælge Apple-reservedele, når Apple slet ikke laver reservedele til andre end deres egne butikker. Det eneste jeg kan garantere er, at her har vi kun uoriginale reservedele.

På Apples hjemmeside fremgår det tydeligt, at det kun findes to forretninger i hele Nordjylland, hvor Apple står inde for iPhone-servicen. Nemlig Humac i Aalborg og Easyrep i Frederikshavn.