02:30

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Værtshuse lukker FCK-fans ude

FCK-fans er nu tilsyneladende totalt bandlyst fra Aalborgs værtshuse.

Tidligere har samtlige værtshuse i Jomfru Ane Gade og en stribe andre udskænkningssteder sagt fra, og i  forbindelse med søndagens balladekamp mellem AaB og FC København kom også  The Irish House i Østerågade på nej-listen.

Indehaver Jerome Lacarriere havde ellers aftalt med Nordjyllands Politi, at FCK-fansene måtte være på The Irish House i timerne op til kampen. Men natten til søndag fik han kolde fødder.

- Vi talte i løbet af fredag og lørdag med vores kollega på John Bull Pub på den anden side af gaden, og han viste os billeder af, hvordan FCK-fansene tidligere har  hærget derovre. Jeg tænkte længe over det, og ved 4-tiden natten til søndag sendte jeg så en sms til politiet og sagde, at jeg alligevel ikke ville, fortæller Jerome Lacarriere.

I de tidlige morgentimer var han i kontakt med politiet, som ifølge restauratøren endte med at have fuld forståelse for hans beslutning.

- Vi havde selvfølgelig planlagt kun at servere i plastickrus og at fjerne alt det, der let kunne smadres - for eksempel et spejl, som koster 100.000 kroner. Men i sidste ende ville vi altså helst være helt fri - og efter at have set billederne af hærværket ude på Aalborg Stadion er jeg virkelig glad for den beslutning, konstaterer Jerome Lacarriere.