Vagabond døbt og gift på marked

Foto: Daniel Mikkelsen

Landevejsriddere navngivet ved Hjallerup Markeds markedsgudstjeneste.

I dag var Guds hus var rykket ud for at møde blandt andre landevejens riddere ved den årlige markedsgudstjeneste på Hjallerup Marked.

Da fadervor, trosbekendelsen og salmerne var overstået, kunne de landevejsfarende gå i gang med deres ritualer, hvor nye medlemmer skal navngives for at endeligt at blive en del af vagabondernes fællesskab.

Det sker ved, at kandidaterne sværger, de vil være ærlige, kærlige og leve efter landevejsriddernes skikke og regler, hvorefter de overhældes med øl.

Hvis de ikke går i bad de næste tre dage, kan dagens nye officielle medlemmer af vagabonderne Kræmmer, Tøsedrengen og HMP kalde sig som rigtige landevejsriddere.

Det er kun på Hjallerup Marked, vagabonderne kan blive navngivet, men for en af de nye landevejsriddere Tøsedrengen var det ikke dagens højdepunkt. Kort efter navngivningen blev hun nemlig også gift på vagabondmaner, hvor en af de erfarne vagabonder viede hende og manden Rasmus Christensen, der ikke selv er navngivet vagabond.

Hjallerup Marked sætter stor pris på de mange landevejsridderes tilstedeværelse.

- Det er en del af billedet, det er historie, det er tradition. De har været her altid, så det er en stor del af Hjallerup Marked, siger Lars Nielsen fra Hjallerup Markeds PR-udvalg.

Forsiden lige nu