Foto: Jan Pedersen

Vagtchef beklager udtalelser om voldtægter ved karneval

Vagtchefs udtalelser om voldtægter ved Aalborg Karneval er faldet mange for brystet. Nu beklager han sit ordvalg

- Fem anmeldelser det er selvfølgelig fem for meget, det er der ingen tvivl om. Det er jo det, der kan ske, når der er så mange mennesker samlet og spiritusen går ind, så kan forstanden nogle gange godt forlade gerningsmanden lidt på en måde.

Denne udtalelse fra vagtchef ved Nordjyllands Politi Karsten Højrup Kristensen til TV2 Nord søndag er faldet rigtig mange mennesker for brystet.

Vagtchefens udtalelse om de tre anmeldelser om voldtægt og to anmeldelser om voldtægtsforsøg, er efterfølgende på Twitter blevet kritiseret vidt og bredt for at negligere alvoren af forbrydelserne.

Den første, der på Twitter kom med kritik mod udtalelsen var Nina Groes, der er direktør i KVINFO, der er videnscenter for blandt andet ligestilling. Hun skrev søndag på Twitter:

- Fem voldtægter ved samme karneval. 5! Politiets reaktion: "Det er jo det der kan ske." Tænk, det synes jeg ikke det kan.

Tweetet er siden blevet retweetet - sendt videre - 137 gange - og i alt har 331 mennesker tweetet om artiklen. Deriblandt næstformand i Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemand og retsordfører for Enhedslisten Pernille Skipper.

Ulla Tornemand skriver blandt andet:

- Det er da træls for politiet, at sådan noget voldtægtshalløj ødelægger den gode stemning.

Mandag formiddag tog Karsten Højrup Kristensen så selv ordet på det sociale medie og beklagede sit ordvalg i udtalelserne til TV2 Nord.

Han skrev:

- Vedrørende udtalelser om karneval/voldtægter. Beklager ordvalget - ingen intention om at nedgøre voldtægter - tværtimod.

TV2 Nord har gennem Nordjyllands Politi forsøgt at få en kommentar fra Karsten Højrup Kristensen, men her var beskeden, at han ikke tager sin telefon mere mandag.