Vagter mod konfirmations- tyve

02:01

Vejgaard Kirke har oprettet vagtværn for at forhindre tyverier fra bilerne. Foto: Torben Hedemose

1 af 2

Dyre konfirmationsgaver og stakkevis af pengetelegrammer ligger og flyder i bilerne omkring kirkene på en konfirmationsdag som i dag. Det er en lækkerbisken for indbrudstyve.

I Vejgaard Kirke i Aalborg har man derfor taget konsekvensen. Så i dag var der vagter på under dagens konfirmationer.

- Det er usselt og sølle. Det er jo ellers en glædens dag. Og det at komme ud til en bil, der har været indbrud i, er jo meget trist, siger formanden for menighedsrådet ved Vejgaard Kirke, Dorte Alstrup Baden.

Parkeringspladsen foran Vejgaard Kirke har i længere tid været hærget af indbrud. Så sent som tirsdag fik en bil smadret en rude og taske forsvandt. Derfor har kirken sat to vagter til at holde øje med bilerne i dag.

- Det er tragisk, at man ikke en gang kan tage til en konfirmation, uden at skulle passe på alt det, der er i bilen, siger konfirmationsgæst Anne Nielsen.

- Vi havde flere anmeldelser sidste år. Derfor vil vi gerne opfordre folk til at tage gave og lignende med ind i kirken, siger vagtchef Bent Højgaard.

Indbrudstyvene holdt sig væk i dag. Vejgård kirke har yderligere tre konfirmationer, og her vil vagter også patruljere.
Hos Nordjyllands Politi oplever man ofte, at konfirmationer bliver spoleret af indbrudstyve. Derfor ber politiet om at konfirmationsgæster tænker sig om.

Forsiden lige nu