LIGE NU:

Vandsport er populært som aldrig før: Tips og tricks til en sommer på vandet

Interessen for vandsport hos nordjyderne er stor, og i denne uges afsnit af "Ud ad døren" skal der prøves kræfter med Stand Up Paddle (SUP) og kajak.

Måske har du allerede selv prøvet det, og ellers har du i hvert fald sikkert set andre prøve kræfter med det. Mange nordjyder har under coronapandemien fået øjnene op for vandsport, og det har blandt andet fået trafikken af paddleboards og kajakker til at stige på de blå overflader. 

SUP
Foto: Malthe Birger Jensen

Mens kajakken første gang blev taget i brug for mere en 4.500 år siden af inuitterne, så er paddleboards, der bruges til SUP, en noget nyere opfindelse, der vinder frem over hele verden netop nu og har sit udspring på Hawaii. 

SUP

Martin Funke har været SUP-instruktør i knap ti år, og særligt sidste år eksploderede interessen, for det der tidligere har været en nichesport. Martin Funke driver til daglig Aalborg Outdoor, der blandt andet afholder kurser i SUP og kajak samt udlejer udstyr. Han er ugens gæst i "Ud ad døren", hvor holdet skal en tur på vandet i Nordens Kridtgrav i Hasseris.

- Det er en anderledes måde at bruge naturen på, og særligt i Nordjylland er det jo virkelig oplagt med så meget vand i form af hav, fjorde og åer, fortæller ejer af Aalborg Outdoor, Martin Funke, til TV2 Nord.  

Et paddleboard kan i dag fås ned til omkring 2.000 kroner, men de kan også være langt dyrere. En kajak er som udgangspunkt en lidt anden prisklasse, men fælles er, at man skal tænke sig om, inden man bevæger sig ud på vandet.

- Sikkerheden er meget vigtig, og hvis der er fralandsvind eller dårligt vejr, så skal man tænke sig godt om. Vi udleverer ikke udstyr, hvis vejret ikke egner sig til SUP eller kajak, og min generelle opfattelse er også, at folk tager sikkerheden omkring det ret seriøst, forklarer Martin Funke. 

Går du selv med lyst til at tage på eventyr på vandet, så er der tips og tricks at hente, når "Ud ad døren" fredag d. 28. maj klokken 13.30 er med live fra Nordens Kridtgrav i Hasseris, hvor det både skal handle om SUP og kajak. Programmet kan opleves live på Facebook og på TV2 Nord Salto, og efterfølgende kan det findes på TV2 Nords hjemmeside.  

VIDEO: I sidste uges afsnit af "Ud ad døren" blev der fundet masser af spiselige planter på sanketur.
28967

Sensommerfest: Store Brønderslev Marked bliver til noget, hvis det står til arrangørerne

40_percent

play Uheldsbilist tog selv på skadestuen, før ambulancen ankom

Mads Niemann

Hvordan smager Nordjylland?

Joakim Mæhle

Joakim Mæhle fra Østervrå cementerede dansk sejr

28967

Sensommerfest: Store Brønderslev Marked bliver til noget, hvis det står til arrangørerne

40_percent

play Uheldsbilist tog selv på skadestuen, før ambulancen ankom

Til forsiden

Til forsiden