Foto: RTL

Var i live da bilen brændte

Tysk politi undersøger, hvorvidt de to dræbte piger fra Øster Hurup blev forgiftet inden de indebrændte. OPDATERET.

De to dræbte danske piger, der fredag blev fundet i en udbrændt bil ved Berlin, blev brændt levende. Det viser de første oplysninger fra den obduktion af ligene, som de tyske myndigheder gennemførte mandag.

Den tyske anklagemyndighed i Potsdam fortsætter sine undersøgelser, og er ved at undersøge, om børnene var blevet forgiftet.

Det er stadig uklart, hvorvidt der er tale om et familiedrama eller en ulykke. Myndighederne er heller ikke nået til bunds i, hvordan branden i bilen opstod.

De to piger, Line Sofie Rudgaard og Marlene Marie Rudgaard på henholdsvis ni og 10 år fra Øster Hurup i Nordjylland blev fundet indebrændt i en totaludbrændt bil i et skovområde ved Börnicke uden for Berlin.

Det var en lastbilchauffør, der slog alarm, da han så en mand, der er pigernes 40-årige far, flakke forvirret rundt nær motorvejen. Faren er blevet stærkt forbrændt og er indlagt på intensivafdelingen på et hospital i Berlin, hvor han søndag blev opereret, oplyser det tyske nyhedsbureau, DPA.

Ifølge oplysninger i flere medier sad pigerne fastspændt i bilen, en dansk indregistreret Suzuki. Medier har også citeret politiets teknikere for oplysninger om, at der ikke er fundet fejl på bilen, som pigerne blev fundet i.

Hvis det er tilfældet, forstærker det mistanken om, at pigerne har været udsat for en forbrydelse.