Foto: arkivfoto

Varmen fortsætter: DMI varsler hedebølge i tre nordjyske kommuner

Frem til klokken 18.00 i morgen forventer DMI så varme temperaturer i Brønderslev, Aalborg og Rebild, at der er udstedt et kategori 2 varsel om hedebølge.

Også i dag mandag bliver der rigtigt varmt i Nordjylland - Faktisk så varmt, at DMI har udstedt et såkaldt kategori 2 varsel om hedebølge i Brønderslev, Aalborg og Rebild kommuner.

Varslet varer til klokken 18.00 i morgen, og DMI minder folk om, at de skal passe ekstra godt på særligt væskebalancen i det varme vejr:

- Hedebølge kan være farligt for små- og spædbørn, ældre samt personer, der lider af kroniske sygdomme. Drik rigeligt, og hold kroppen afkølet, skriver DMI i varslet.

00:32

Vejrudsigten for mandag melder varmt vejr.

Luk video

DMI skriver, at temperaturerne de fleste steder i landet forventes at nå op mellem 25 og 30 grader, lokalt op til 32 grader.

Der er hedebølge, når middelværdien af de højest registrerede temperaturer - målt over tre sammenhængende dage på samme sted - overstiger 28 grader i varslingsområdet.

 

Kategori 2: Farligt vejr

Vær forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Følg myndighedernes råd, og vær ekstra opmærksom, når du færdes ude. Følg vejrudviklingen på dmi.dk.

 

Kilde: dmi.dk