Vejen banet for Sterling salg

Sterling-salg synes på skinner igen. Efter forhandlinger natten til onsdag er der enighed om overenskomster for piloter og kabinepersonale. Mulig køber hemmelig.

Redningsplanen for det krakkede Sterling lever stadig. Efter intense forhandlinger natten til onsdag mellem kuratorerne i Sterling-boet og Dansk Funktionærforbund er det lykkedes at opnå enighed om de nye overenskomster for piloter og kabinepersonale.

Det oplyser kuratorerne i en pressemeddelelse. Dermed er der stadig mulighed for, at 430 medarbejdere kan beholde deres job og at Sterling kommer på vingerne igen. I Dansk Funktionærforbund er der tilfredshed med afslutningen på forhandlingerne.

- Det er med stor glæde, at vi kan konstatere, at parterne er nået til en fælles forståelse, siger Karsten Hansen formand i Dansk Funktionærforbund.

Kuratellet kunne i nat overbringe den stadig interesserede og hemmelige køber beskeden om, at der nu er underskrevet de nødvendige aftaler om nye overenskomstvilkår.

- Køber genoptog øjeblikkeligt arbejdet. Køber har dog orienteret såvel kuratellet som Funktionærforbundet om, at den tabte tid skal genvindes. Køber har derfor meddelt, at de på den baggrund først forventer at kunne være tilbage på mandagens niveau og dermed have et fornuftigt beslutningsgrundlag i løbet af torsdag den 20. november 2008, siger kurator og advokat Lisa Bo Larsen fra Kromann Reumert

Tirsdag middag lignede det ellers slutningen på sagaen om resterne af flyselskabet Sterling. Kuratorerne meddelte, at alle muligheder var prøvet, og at de tilbageværende 430 medarbejdere måtte vinke farvel til jobbet, fordi Dansk Funktionærforbund havde sagt nej til vilkårene for et videresalg. Det ændrede sig i løbet af aftenen, da organisationen HK/Privat Luftfart meldte sig på banen og tilbød at skrive under på en ny overenskomst i stedet.

Udviklingen de seneste døgn betyder ifølge kuratorerne, at de ikke som lovet vil være i stand til at give de omhandlede 430 medarbejdere en endelig afklaring på deres situation på de orienteringsmøder, der er inviteret til i dag.

- Vi er helt klar over, at den fortsatte usikkerhed udsætter medarbejderne for et helt umenneskeligt pres. Vi har derfor rådført os med tillidsmændene for de omhandlede medarbejdere, som samstemmende har givet udtryk for, at de føler sig overbeviste om, at deres kolleger vil foretrække yderligere nogle døgns usikkerhed frem for det kedelige alternativ, som ellers uundgåeligt er konsekvensen, siger advokat Pernille Bigaard fra Plesner.

På dagens møde vil medarbejderne dog få gennemgået hele forhandlingsforløbet og de nye ansættelsesvilkår. Det er en forudsætning, at de 430 medarbejdere accepterer de nye vilkår, hvis der skal opnåes en aftale med den hemmelige køber.

/ritzau/