Vejingeniør: Ingen garanti mod ulykker

Selvom Limfjordsbroen og Aggersundbroen bliver brostødssikret for 132 millioner kroner, kan man aldrig gardere sig fuldstændig mod en påsejling som den, der skete på Jernbanebroen i Limfjorden sidste år.

Bedre sikkerhed på broen

Det siger ingeniør i Vejdirektoratet, Kirsten Riis, til DR Nordjylland:

- Du vil aldrig kunne sikre mod menneskelige fejl fuldstændigt. Men du kan sikre så meget, så du kan sige, at det ikke vil være en fatal ulykke, som vil have menneskelige konsekvenser.

Som en del af trafikforliget, der blev præsenteret i går, bliver der givet i alt 252 millioner kroner til at sikre vejbroer over Limfjorden og Svendborgsund.

Brostødssikringen består blandt andet i, at bropillerne bliver omringet af betonpuder, der beskytter broen mod eventuelle stød. Og så sættes der klodser ned i fjordbunden, så man ikke kan sejle forkert.

- I dag kan vi kun eftervise, at vi har normal til lav sikkerhedsklasse på de her udvalgte fire broer. Og det mener vi ikke, at vi kan leve med, for vi vil gerne have, at der er fuldstændig tryghed, siger Kirsten Friis.

Som den eneste af de fire broer, der skal sikres, så skal Limfjordsbroen også have forstærket selve broklappen, så den i højere grad vil kunne modstå en påsejling.

Det er Vejdirektoratet, der har bedt om pengene på baggrund af en undersøgelse af, hvilke vejbroer i Danmark, der trænger til et sikkerhedsløft.

Af den grund er Banedanmarks jernbanebro over Limfjorden altså ikke en del af brostødssikrings-aftalen.