LIGE NU:

Vejret ødelagde sommeren for flere nordjyske campingpladser

Sommervejret har været rigtig skidt for de nordjyske campingpladser, og det mærkes på både antallet af gæster og på økonomien.

Det har ikke været den sæson som indehaver af Trend Camping i Vesthimmerland, Ingelise Hjort, havde håbet på. På grund af vejret har hun haft 10-15 procent færre gæster end en normal sommer, vurderer hun.

quote Det er godt nok en trist affære. Man er lige nødt til at tænke over, hvordan man skal forholde sig til det

Ingelise Hjorth, indehaver af Trend Camping

- Det er godt nok en trist affære. Man er lige nødt til at tænke over, hvordan man skal forholde sig til det, siger hun.

Det er dog ikke kun Trend Camping, der har haft en dårlig sommer. Sommervejret, hvis man da ellers kan kalde det det, har været særdeles hårdt ved adskillige nordjyske campingpladser. Det fortæller direktør i VisitNordjylland, Lars Enevold Pedersen.

- Vi kan se på tallene, at der er færre overnatninger på campingpladserne i år end sidste år, og der er gæster, som tager tidligere hjem. Det er ikke super, siger han til TV2 Nord.

Men det er ikke så mærkeligt. For når regn og vind rusker for meget i forteltet, kan det få selv de mest hærdede fastliggere til at lukke campingvognen og tage hjem. Det er dårligt for økonomien på campingpladser som Ingelises i Trend.

- Det er selvfølgelig et problem, fordi vi så ikke får den omsætning, som vi ellers ville have fået. Det betyder samtidig, at vi får mindre råd til vedligehold, og at vi ikke kan hyre hjælp ind, siger Ingelise Hjorth.

Det er dog ikke kun campingpladserne, der lider, hvis gæsterne holder sig væk, fortæller Lars Enevold Pedersen.

- Camping fylder turistmæssigt rigtig meget her i sommerperioden. Det er en stor overnatningsform. Så det kommer også til at gøre ondt som helhed for nordjysk turisme, når der er færre på campingpladserne, siger han.

På Trend Camping er det for sent at redde denne sommersæson. For Ingelise handler det derfor allerede om, hvordan næste sæson kan blive bedre end i år.

- I første omgang må vi jo acceptere, at det er sådan, det blev i år. Nu må vi begynde at tænke på, hvordan vi kan holde forskelige arrangementer indendørs og holde bedre på gæsterne, hvis næste år bliver det samme, slutter hun.

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden