Fredagen bliver præget af stormende kuling med vindstød af stormstyrke. Det får vandet til at stige i Limfjorden. Foto: DMI

Vejret: Stærk vind medfører forhøjet vandstand i Limfjorden

DMI melder om vindstød af stormstyrke - 29 m/s - fra klokken 11 og forhøjet vandstand i den vestlige del af Limfjorden.

Indgangen til weekenden bliver særdeles blæsende. Danmarks Meteorologiske Institut melder om vindstød af stormstyrke, 24-29 m/s, over det meste af regionen. 

Varslet er gældende fra klokken 11 til 17 fredag 

DMI varsel om vindstød af stormstyrke over Thy og Mors, Vestjylland, Vendsyssel, Storaalborg, Jammerbugt, Varde, Skive og Vesthimmerland. 

DMI forventer hård vind til kuling fra sydvest, med vindstød af stormstyrke, 24-29 m/s.

Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Der er stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

Forhøjet vandstand

Den kraftige vind betyder, at vandstanden i Limfjorden stiger. DMI varsler, at beboere ved den vestlige del af Limfjorden kan opleve forhøjet vandstand mellem 1,3 og 1,4 meter over dagligt vande fra lørdag morgen til søndag middag. 

Vær opmærksom på at forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser. Vær forsigtig, hvis du kører i bil eller færdes til fods i kystområder, lyder varslet fra Danmarks Meteorologiske Institut.