LIGE NU:

Vejtræer skal sænke farten

100 nyplantede vejtræer står nu klar til at sænke farten og øge sikkerheden på Thistedvej ved Vadum.

Knap 100 nyplantede træer er skudt op langs Thisted Landevej ved Vadum. Træerne er plantet af Vejdirektoratet som et af flere tiltag for at øge sikkerheden på vejen. En kilometer lang strækning er nemlig udpeget som en sort plet, da der er sket uforholdsmæssigt mange uheld.

Træerne er plantet i grupper af fire og med en afstand mellem grupperne på cirka 40 meter. Når trafikanterne kører på vejen, vil det åbne stykke mellem grupper af træer give dem et bedre indtryk af deres egen fart.

- Trafikanterne kommer til at opleve mellemrummene mellem trægrupperne som en flimren, ligesom når man kører forbi et hegn med lodrette stolper. Træerne gør det lettere at fornemme fart end et fladt, vidtstrakt landskab, fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Peter Sveistrup Kristensen.

Arbejdet blev allerede sat i gang i efteråret 2014, og skulle efter planen have været afsluttet inden jul. Kraftige regnskyl i det nordjyske forsinkede imidlertid projektet, men nu er man ved at være færdig.

- Vi var uheldige med vejret i slutningen af sidste år, så vi måtte indstille arbejdet. Nu er vi heldigvis ved at være i mål med en løsning, som forhåbentlig vil føre til færre uheld på Thisted Landevej, siger Peter Sveistrup Kristensen.

Vejdirektoratet etablerer desuden overhalingsforbud for lastbiler på 2,1 kilometer af Thisted Landevej og en generel nedsætning af fartgrænsen til 70 km/t på strækningen.

- Vejdirektoratet forventer, at tiltagene vil påvirke trafikanterne, så de sætter farten ned. De uheld, der har været, er sket spredt ud over hele strækningen. Det tyder på, at trafikanterne har været uopmærksomme eller generelt har kørt for stærkt, siger Peter Sveistrup Kristensen.