LIGE NU:

Velfærdsaftale præsenteres: Minimumsnormeringer fremrykkes til 2024

Det var regeringen der, sammen med deres støttepartier, præsenterede delaftalen på et pressemøde i finansministeriet lørdag til middag.

Minimumsnormeringer i dagsinstitutioner bliver fremrykket fra 2025 til 2024. Det kom frem på et pressemøde i Finansministeriet, hvor regeringen sammen med dens støttepartier fremlagde en ny delaftale under finansloven. 

Det er særligt SF, der har kæmpet for at få minimumsnormeringer med på finansloven, og allerede inden Folketingsvalget i 2019 meddelte SF's leder, Pia Olsen Dyhr, at SF ikke ville stemme for en finanslov, hvis ikke minimumsnormeringer var en del af aftalen. 

- Coronakrisen har vist, at der ikke har været hænder nok derude. Der har manglet pædagogisk personale. Det giver vi nu et seriøst løft med den her finanslov, siger Pia Olsen Dyhr på pressemødet. 

Flere penge til ældreplejen

Velfærdsaftalen omhandler dog ikke udelukkende minimumsnormeringerne, men også flere penge til ældreplejen og uddannelsesområdet. 

Til ældreplejen er der fundet 425 millioner, der skal sørge for, at der bliver ansat 1.000 flere sosuassistenter. De skal ifølge regeringen sikre, at velfærden ikke kommer til at lide de næste år, hvor der vil komme flere mennesker på plejehjem og modtage ældrepleje. 

Det sker blandt andet på baggrund af en dokumentar, TV2 står bag. Programmet ´Plejehjemmene bag facaden´ viste blandt andet, hvordan en ældre borger ved navn Else blev svigtet på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus.

- Jeg tror, vi alle blev meget berørte af billederne af Else. Derfor er det vigtigt, at vi med denne finanslov sætter flere penge af til vores ældrepleje, siger finansminister Nicolai Wammen.

Uddannelsesinstitutioner får 220 millioner

De Radikale gik til forhandlingerne med håbet om at skaffe flere penge til de danske uddannelser. Og som en del af den endelige aftale er der 220 millioner af til de gymnasiale uddannelsers taxametersystem. Et system, der giver penge til uddannelsesinstitutionerne på baggrund af, hvor mange elever, der går på skolen. 

- Vi standsede blødningen sidste år, og nu starter vi helbredelsen ved at investere, siger Sofie Carsten Nielsen på middagens pressemøde. 

Derudover bliver der hvert år sat 80 millioner ekstra af til erhvervsskolerne. Lige med undtagelse af sosu-uddannelserne, der får 80 millioner ekstra alene hvert år.

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden