04:07

Phuc Huong er dansk statsborger, men risikerer at hans hustru og hendes datter samt deres fire måneder gamle, ufødte barn smides ud af landet. Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Venner appellerer til justitsministeren

Venner til en dansk-vietnamesisk familie, som bor i Hobro, appellerer nu til justitsministeren efter at moderen og datteren i familien er dømt til at forlade landet, fordi retten ikke vil anerkende faderen, Phuc Hoang, som EU-borger.

Justitsminister, Morten Bødskov (S), kan se frem til en appel fra venner til en dansk-vietnamesisk familie, som risikerer at blive splittet. Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) blander sig også i sagen.

Vennerne til familien appellerer til justitsminister efter at der i slutningen af maj blev givet afslag på opholdstilladelse til moderen og datteren. Det er syvende afslag siden 2006. Derudover skal familien også betale 25.000 kroner til staten plus sagsomkostninger.

De penge mener familiens venner dog ikke, at den dansk-vietnamesiske familie har mulighed for at betale, da det kun er faderen, Phuc Hoang, som har en indtægt. Derfor retter de nu henvendelse til ministeren.

"Vi beder inderligt justitsministeren om at se positivt og velvilligt på sagen, så den kan ende på en værdig måde, så familien kan leve trygt her i landet. Vi vil også gerne appellere til, at staten frafalder kravet om de pålagte 25.000 kroner. Phuc skylder allerede alt for meget i sagsomkostninger, og familien har ganske enkelt ikke mere at tage af med kun én indtægt", skriver vennerne til den dansk-vietnamesiske familie i deres appel til justitsministeren.

Folketingsmedlem, Bjarne Laustsen (S), bad allerede tilbage i marts justitsministeren om at gå ind i sagen for at undgå, at familien skulle smides ud af landet før retssagen var afgjort. Nu vil han igen - ifølge vennerne til familien - gå ind i sagen og sende et brev til justitsminister Morten Bødskov.

Den 29. februar i år bragte TV2/Nord et indslag om den dansk-vietnamesiske familie. Det indslag kan De se ved at klikke på Play-ikonet øverst.