Venner utilfredse med politiets indsats

02:00

De pårørende til den forsvundne Lars Svendsen er utilfredse med, atpolitiet ikke hjælper mere til i eftersøgningen. Foto: Christian French

1 af 2

Venner og kammerater til den eftersøgte Lars Svendsen fra Aalborg er dybt utilfredse med Nordjyllands Politis håndtering af sagen.

Torsdag formiddag kunne man endnu gang se folk gå langs kajkanten ved Østre Havn i Aalborg. Med koncentrerede blikke spejdede de mod Limfjordens solglitrende vand - i et spinkelt håb om at få vished om Lars Svendsens skæbne. En af dem var Lars Svendsens kammerat, Erno Petersen.

- Det er fordi vi gerne vil have en afklaring. Vi kan ikke bare stoppe op midt i det hele med et stort spørgsmålstegn," siger Erno Petersen.
Lars Svendsen forsvandt natten mellem fredag og lørdag efter en bytur i Aalborg. Siden har ingen set ham, men spekulationerne er gået på, om den unge mand er faldet i Limfjorden.

- Det er hårdt, men jeg bliver nødt til at vise min kammerat, at jeg gør noget, siger Erno Petersen med reference til sin ven, Lars Svendsen.

Derfor arrangerede han torsdag for tredje dag i træk en eftersøgning.
Nordjyllands Politi indstillede deres eftersøgning af Lars Svendsen i tirsdags. Men det mener Erno Petersen langtfra er godt nok.

- Jeg synes, det er en meget hurtig og sporadisk eftersøgning, de har lavet, siger Erno Petersen. Han undrer sig over, at politiet ikke har sat ligeså massivt ind i eftersøgningen af Lars Svendsen, som ved tidligere sager om folk, som er faldet i fjorden.

-Tidligere har både Forsvaret, Hjemmeværnet og dykkere været i gang en hel uge i træk - fra morgen til aften, konstaterer han.

Vicepolitikommissær hos Nordjyllands Politi, Palle Drevy, har i dag ikke haft mulighed for at stille op til interview, men siger til TV2/Nord, at han har forståelse for de pårørendes frustration, men er overbevist om, at alle efterforskningsmæssige muligheder i sagen er blevet udtømt.

På Østre Havn fortsætter Erno Petersen dog ufortrødent, indtil han har fået vished om sin vens skæbne.

- Vi bliver ved, indtil vi har en afklaring om det ene eller det andet," siger Erno Petersen.

Forsiden lige nu