Venstre har Aalborg-holdet klar

Kandidaterne til kommunalvalget blev i går aftes placeret partiets liste.

Venstre i Aalborg skulle i aftes placere partiets kandidater til efterårets kommunalvalg på stemmesedlen. Det var i forvejen givet, at Tina French Nielsen bliver partiets borgmesterkandidat. Nummer to på listen bliver Mads Duedahl, mens Mariann Nørgaard, Rådmand for Teknik og Miljø sikrede sig tredjepladsen på listen.

- Jeg opfatter aftenens resultat, som en klar anerkendelse for mit tyveårige virke for partiet Venstre. Jeg går ind til denne valgkamp med præcis samme gejst, som jeg altid har gjort. Jeg vil bidrage til den holdindsats, der kræves for at indfri vores fælles mission for det kommende kommunalvalg, sagde 51-årige Mariann Nørgaard ifølge en pressemeddelelse fra Venstre efter afstemningen.

Af de opstillede kandidater er der flere, der i forvejen sidder i byrådet. Syv af de første ti på listen er således nuværende byrådsmedlemmer, mens den bedst placerede politiske debutant er 31-årige Anne Honoré Østergaard på en syvendeplads.

Selvom Aalborg har en mangeårig tradition for socialdemokratisk politisk dominans, var det en optimistisk borgmesterkandidat, der i går var mødt frem til opstillingsmødet i Nørresundby.

- Lars Løkke sagde efter sidste folketingsvalg: Kære Helle. Pas godt på nøglerne - de er kun til låns! Nu har der i 89 år været en rød sløjfe i nøglen til borgmesterkontoret. Fra den 1. januar 2014 er denne sløjfe blå, sagde Tina French Nielsen.

Her følger Venstre i Aalborg 10 første kandidater:

1) Tina French Nielsen

2) Mads Duedahl

3) Mariann Nørgaard

4) Jakob K. Svendsen

5) Mads Sølver Pedersen

6) John G. Nielsen

7) Anne Honoré Østergaard

8) Hans Thorup

9) Jan Nymark Thaysen

10) Mads Thomsen