LIGE NU:

Venstre vil have kanon over naturperler

Naturen skal have sin egen kanon ligesom kulturen og historien. Venstre ønsker større opmærksomhed om landets enestående natur, siger partiets miljøordfører.

Kulturkanon, historiekanon, sportskanon... nu skal danskerne også have en naturkanon over landets enestående naturområder, mener Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo.

- Der er kanoner på så mange andre områder, og netop nu, hvor vi er ved at genoprette så meget natur, vil det være ret betydningsfuldt at sætte fokus på de meget skønne, unikke naturværdier i Danmark. Både for danskerne, for de færreste kender al vores smukke natur, og for turisterne. Vi har før taget naturen for givet, men der er i dag så mange ting, der truer den, så vi skal være meget opmærksomme, siger Vesselbo til
Ritzau.

Han vil fremlægge forslaget for miljøminister Connie Hedegaard (K), når hun kommer hjem fra ferie. Venstres miljøordfører forestiller sig, at man nedsætter en lille arbejdsgruppe under Skov- og Naturstyrelsen, som skal modtage forslag og udsende et oplæg til debat, inden områderne til naturkanonen udpeges og
præsenteres for offentligheden i en folder.

Selv nævner han umiddelbart en håndfuld lokaliteter, der kunne komme på tale - området ved Silkeborgsøerne, Ejer Bavnehøj, Grenen ved Skagen, Møns Klint og Vadehavet.

- Der er jo ikke nogen facitliste, så alle kan blande sig,
også alle de fagfolk, der har indfaldsvinkler til det her. Vi skal have et afslappet forhold til det og ikke tvinge folk til at mene noget bestemt. Der skal heller ikke nødvendigvis gøres noget særligt i de områder, der udpeges, siger Eyvind Vesselbo.

På spørgsmålet om, hvorvidt de kommende nationalparker ikke kan udfylde indholdet i en naturkanon, siger V-ordføreren:

- Det er jo meget begrænset og kun en del af det. Det ville være lidt pauvert, hvis der kun var fire-fem steder i Danmark med på listen.

I landets største grønne organisation, Danmarks
Naturfredningsforening (DN), ser man velvilligt på Vesselbos forslag, siger foreningens præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen.

- Vi lægger stor vægt på, at børn og unge lærer, at der findes forskellige typer natur i Danmark med forskellig rigdom, som vi gerne vil bevare - f.eks. magre hedearealer, marsk med rigt fugleliv, klarvandede søer. Kanonen skal have et faktuelt indhold med bestemte naturtyper frem for blot steder, man synes ser skønne ud. Men forslaget er vel også et oplæg til
diskussion, og det er bestemt et arbejde, vi vil bakke op om, hvis nogen synes, vi skal bidrage til det, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Hun håber, at en eventuel naturkanon sammen med de kommende nationalparker vil give befolkningen større indsigt og forståelse, så folk værdsætter den natur, vi har.

/ritzau/

280721 Cecilie Lang Andersen - sygeplejerskestuderende

play Strejke og konflikt er uden betydning – Cecilie vil være sygeplejerske

280721 Båd sunket

play Motorsejler sank i løbet af ti minutter: To personer reddet af helikopter

20160718-154212-4_47Mb

play Nyt tilbud efter Hellerup-ugen: Scor en kæreste på cykeltur i Skagen

40_percent

play Studerende vender velfærdsuddannelserne ryggen – bare ikke i Nordjylland

280721 Cecilie Lang Andersen - sygeplejerskestuderende

play Strejke og konflikt er uden betydning – Cecilie vil være sygeplejerske

280721 Båd sunket

play Motorsejler sank i løbet af ti minutter: To personer reddet af helikopter

20160718-154212-4_47Mb

play Nyt tilbud efter Hellerup-ugen: Scor en kæreste på cykeltur i Skagen

Til forsiden

Til forsiden