LIGE NU:

Venstremand angriber sin egen borgmester

Spørgsmål om salg af kommunale bygninger har skabt politisk kaos i Thisted, hvor Venstres Peter Larsen nu kritiserer sin partifælle og borgmester Lene Kjeldgaard.

Peter Larsen, der er medlem af byrådet i Thisted Kommune for Venstre, går mod sit eget i spørgsmålet om, hvorvidt de bygninger, som kommunen ønsker at skille sig af med, skal sælges til private, der kan bruge bygninger til eksempelvis børnehaver. Det skriver limfjordupdate.dk.

- Borgmesteren er på helt, helt gal linje i forhold til, hvad Venstre står for. Det er en god, liberal Venstre-sag at støtte op omkring privat initiativ, så det lægger fint i tråd med den politiske overbevisning, jeg har; at hvis vi ikke i kommunalt regi, offentligt regi ønsker at drive en institution eller skole, så skal de borgere, der boer der have mulighed for at drive det selv, siger Peter Larsen til Limfjord Update.

Der har i lang tid været stor politisk polemik om institutionslukninger i kommunen, og ifølge Peter Larsen er det et udtryk for dårlig ledelse af både formanden for Børne- og Familieudvalget Poul Hvass Hansen (Konservative) og Venstre-borgmesteren Lene Kjeldgaard.

- Det er skræmmende, det er simpelthen så ærgerligt, at det her fortsætter, og vi må altså kigge indad og vi er nødt til at konstatere, at nu har det her løbet rigtig, rigtig længe, og nu er jeg så nok den første, som siger for alvor fra, siger Peter Larsen.