LIGE NU:

Venstres kandidat skal vælges

Mandag afholder Venstre i Mariagerfjord opstillingsmøde, hvor den tidligere minister Tina Nedergaard stiller op for at blive borgmesterkandidat forud for næste års kommunalvalg.

Venstres vælgere i Mariagerfjord skal beslutte, hvem de vil have som borgmesterkandidat. Der sker mandag aften på et opstillingsmøde på Astrup Kro.

Valget står mellem folketingspolitikeren Tina Nedergaard og gruppeformanden Lone Sondrup. Tina Nedergaard meddelte i februar, at hun ville gå efter borgmesterposten i Mariagerfjord Kommune.

- Jeg er rigtigt nervøs forud for generalforsamlingen i aften. Jeg føler mig ikke sikker på noget, og jeg tror, det bliver rigtigt tæt, så jeg er spændt på i aften, siger Tina Nedergaard.

- Der er ingen tvivl om, at jeg er den kandidat, der har størst politisk erfaring, men skulle medlemmernes valg falde på Lone Sondrup, så respekterer jeg selvfølgelig det, siger Tina Nedergaard.

Modkandidaten Lone Sondrup lader sig ikke skræmme af, at hun er oppe mod en tidligere minister. Da hun blev bekendt med Tina Nedergaards beslutning sagde hun følgende til TV2/Nord:

- Hun skal slås med en almindelig borger, så det er nok lige så stor en udfordring for hende, så det har jeg det fint med. Det er jo lidt specielt at være forhenværende minister. Jeg kender jo det, der foregår hernede på gulvet, hvor det, der foregår på borgen, er lidt noget andet end lokalpolitik.

TV2/Nord følger aftenens opstillingsmøde. Se med i nyhedsudsendelsen 19.30.