Ventetider på køreprøver stiger stadig

Til trods for løfter om ekstra bemanding skal elever vente otte uger på at aflægge køreprøve. Kørerlærerne frygter, at rutinen forsvinder mens eleverne venter.

- I yderste konsekvens betyder det jo, at man kan finde på at tage sig en tur på sin nye motorcykel, uden at man har fået kørekortet endnu, lyder det fra Søren Krogholm, der er en af mange elever, som venter på at komme til køreprøve.
De lange ventetider er et velkendt problem, men de forlænges af ekstra mange køreskoleelever i forsommeren. Her kommer alle de der vil have motorcykelkørekort og trailerkort til campingvogn nemlig oveni de almindelige elever, og så eksploderer ventelisterne.
- Vi har kendt det her problem i mange år og vi ved at det ikke er de køresagkyndiges skyld. Det er politiledelsen, som ikke afsætter de fornødne ressourcer i spidsbelastningsperioderne, siger kørerlærer Klaus Jacobsen fra KørNord til TV2/Nord.
Og sammen med kollegerne frygter han at de lange ventetider betyder usikre motorcyklister på vejene.
- Det er klart at motorikken og rutinen helt går fløjten, hvis du skal vente to måneder fra din sidste køretime til din køreprøve, konkluderer han.

Forsiden lige nu