Verdens største vinge kører i Nordjylland

Mandag aften kører der en lastbil gennem Nordjylland med en last, der er så lang, at der skal to chauffører til at køre den - lasten er nemlig for stor til, at en enkelt mand kan manøvrere den gennem regionens landeveje.

Verdens største vindmøllevinge ankom mandag eftermiddag til en rasteplads lige uden for Aalborg. Herfra skulle den enorme vinge fragtes videre gennem Limfjordstunnellen og videre til Østerild. Der skal den være en del af det kommende testcenter for vindmøller.

Til at køre lastbilen var der hele to chauffører - ganske enkelt, fordi lasten var for stor til at én mand kunne klare jobbet.

Det er den første af i alt tre vindmøllevinger, som fragtes til Østerild i løbet af ugen. Alle vingerne er 75 meter lange - og med den last er lastbilen oppe på en længde på 86 meter.

Vingen kommer hele vejen fra Esbjerg, og lastbilen må maksimalt køre 60 kilometer i timen på motorvejen, og altså endnu mindre på landevejen.

Lastbilen har været undervejs siden klokken 12.00 i formiddags og forventes at være i Østerild omkring klokken 21.00 mandag aften.

Vingen er produceret på Siemens fabrikken i Aalborg, men blev fragtet til Esbjerg, fordi den skulle males.


Seneste nyt

fra Nordjylland