Vestre Fjordpark udbydes igen

Det blev for dyrt. Derfor prøver Aalborg Kommune igen at finde firmaer til at realisere det store rekreative projekt Vestre Fjordpark. Vel at mærke til den afsatte økonomi.

Orbicon og Aalborg Kommune er i fællesskab blevet enige om at ophæve samarbejdet om Vestre Fjordpark. Orbicon har indtil nu været totalrådgiver på projektet. Aalborg Kommune arbejder videre med at realisere projektet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

En udbudsrunde viste, at der var for langt mellem den planlagte økonomi, og de bud der kom ind. Nu er der igangsat en ny udbudsrunde, og Orbicon har valgt at træde til side for at give kommunen frit rum til at finde en løsning, hvor projektet afstemmes med den økonomiske ramme.

Parken skal være et rekreativt område med faciliteter til fritidsaktiviteter og samvær.

- Det er et spændende projekt, og vi kan godt lide idéen om at blande fjordlandskab med anlæg for rekreative aktiviteter til glæde for lokalsamfund og borgere. Men den stigende aktivitet i byggebranchen har været med til at presse prisen i vejret, og vi har ikke kunnet få økonomi og ambitioner til at hænge sammen, siger Søren Krarup Hansen, afdelingschef i Orbicon.

Det er stadig planen at anlægget, der blandt andet inkluderer et friluftsbad, skal stå færdigt til DGI's landsstævne i 2017. Byggeriet er støttet af Det Obelske Familiefond, Lokale og Anlægsfonden og Nordeafonden. Projektet er nu genudbudt.

- Til forskel fra før er det nu muligt at byde ind på en hovedentreprise ud over de seks storentrepriser, samt at samle flere storentrepriser i én. Vi vil fortsat tilgodese de mellemstore, men samtidigt vil det her måske være med til at skabe lidt mere interesse hos de helt store, siger projektleder Anders Toft Hougaard fra Aalborg Kommune.