Veteraner fejres med flagdag på 10. år

Næsten alle kommuner i landet flager for tidligere udsendte, der har været på mission for Danmark. Foto: Trænregimentet

Torsdag bliver tidligere udsendte soldater traditionen tro fejret med flag. Dagen markeres også flere steder i Nordjylland.

Dagen i dag står i veteranernes tegn.

Det har den 5. september gjort siden 2009, hvor det danske flag for første gang vejede i vinden for at hylde og anerkende de personer, der gennem tiden har været på mission for Danmark.

I år har den helt særlige mærkedag altså 10-års jubilæum og både jubilæet og selve flagdagen markeres i hele Kongeriget.

I Nordjylland markeres dagen flere steder. Den helt store parade foregår i Aalborg klokken 14, hvor Trænregimentet og kommunen har inviteret alle de veteraner, som er bosat i kommunen.

- Det er vigtigt for os at hylde de mennesker, som har været udsendt gennem årene. De har ofret meget ved at tage væk fra deres familier, og nogen kommer hjem og har haft en tung oplevelse, mens andre har haft en god oplevelse. Alle skal hyldes, siger kaptajn Søren Egebæk, der er presseofficer ved Trænregimentet i Aalborg.

01:59

Video: I dag anerkendes og hyldes Danmarks udsendte og veteraner.

Luk video

Dagen markeres i Aalborg fra klokken 14, hvor der også er parade gennem byen. Foto: Trænregimentet

Næsten alle kommuner er med

Flagdagen er en tilbagevendende begivenhed, som Aalborg har været med til fra begyndelsen. I begyndelsen foregik markeringen mest i de større byer, men i dag er næsten alle kommuner med.

Sidste år var 96 ud af 98 kommuner med til at markere dagen, og det glæder forsvarschefen general Bjørn Bisserup.

- Det er godt, at næsten alle landets kommuner nu anerkender vores veteraner for deres indsats. Jeg er sikker på, at den lokale opbakning til veteranerne har betydning for den enkelte. Samtidig medvirker de kommunale arrangementer til at veteranerne årligt modtager deres velfortjente tak og anerkendelse for deres indsats for Danmark, siger forsvarschefen i en artikel på Forsvarets hjemmeside.

Forsiden lige nu