LIGE NU:

Vi arbejder for dig

Må TV2 Nord køre rundt mellem kommunerne i disse nedlukningstider? Ja, det må vi godt, for formidling af nyheder er af afgørende betydning for samfundet.

Hvis du ser en af TV2 Nords biler passere en kommunegrænse i Vendsyssel, så tænker du måske: Hov, det må de da ikke.

Det er der i hvert fald nogle seere, der har gjort. Vi har nemlig fået nogle henvendelser fra seere, som har spurgt til netop det.

Men nogen skal jo give minkavlerne mulighed for at komme til orde. Nogen skal sørge for, at de erhvervsdrivende, skole- og skilsmissebørn og alle os andre i Vendsyssel, Thisted og Vesthimmerland kan fortælle politikerne om konsekvenserne af deres beslutninger. Nogen skal sørge for at fortælle omverdenen, hvad der foregår i det lukkede land.

quote Når vi gerne må gøre som vi gør, er det fordi, vi hører ind ind under begrebet “samfundskritisk funktion” - fordi formidling af nyheder er af afgørende betydning for samfundet.

Mikael Justesen, administrerende direktør, TV2 Nord

Det gør vi. Det er vores arbejde, blandt andet at sørge for en nuanceret debat hvor alle kan komme til orde - også folk bag Corona-jerntæppet - og at sikre, at debatten sker med fakta som grundlag.

Derfor kører vi over grænserne. I øvrigt efter drøftelse med de relevante myndigheder, for også vi skal spille efter reglerne.

Når vi gerne må gøre som vi gør, er det fordi, vi hører ind ind under begrebet “samfundskritisk funktion” - fordi formidling af nyheder er af afgørende betydning for samfundet.

Der er taget forholdsregler

Gør vi så bare som vi plejer? Bestemt ikke. Vi tager vores ansvar meget alvorligt. Blandt andet har vi lagt al ny produktion, der ikke er nyheder eller aktualitet, i mølpose indtil nedlukningen ophæves. Og alle vores medarbejdere bruger maske eller mundbind, så snart vi forlader bilerne og går i gang med arbejdet ude i marken. Det er ikke noget vi skal - det er noget vi gør for en sikkerheds skyld. Og jeg kan tilføje, at vi producerer vores ugentlige, politiske debatmagasin Fokus - der i disse uger har særlig fokus på Coronasituationen - virtuelt hjemme fra debattørernes egne stuer. Selv vores vært sidder hjemme hos sig selv.

Så når du åbner for dit regionale tv i aften og ikke blot møder en sort skærm - så er det fordi TV2 Nord (og vores kolleger fra DR og Nordjyske) trods de svære tider fortsætter arbejdet med at belyse, hvad der sker i vores region. Hvem der siger hvad. Hvad der er ret og vrang. Hvad der er ret og rimeligt.

Det gør vi, fordi det er vigtigt for vores demokrati.

Jeg håber, du vil tage godt imod mine kolleger og give dem en thumbs up, hvis du skulle møde dem på din vej i det lukkede land. De arbejder for dig!

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden