LIGE NU:

Vi sender Mogens på mission: Hjælper nordjyske familier med julehjælp

TV2 Nords Mogens Jørgensen vil i december måned kæmpe for, at trængte enlige forsørgere, kan få julehjælp

Dansk Folkehjælp samler for 10. år i træk ind til de enlige forsørgere, der har så trængt en økonomi, at de har brug for julehjælp. Behovet har aldrig været så voldsomt som i år, og hvor 7300 familier sidste år ansøgte Dansk Folkehjælp om at få julemad og gavekort, der kan forsøde juletiden, har lige under 14.000 sendt en ansøgning i år.

I 2015 indsamlede Dansk Folkehjælp, der i alle årene har samarbejdet med Ekstra Bladet, 7.720.000 kroner som rakte til at hjælpe 5400 enlige forsørgere og deres børn. Der er derfor brug for endnu flere midler for at få støttet familier, der i år har ansøgt organisationen, og det er langt fra sikkert at alle kan få hjælp.

- Det står også lysende klart, at der bliver rekordmange familier, som kommer til at gå forgæves efter julehjælp, siger Klaus Nørlem, der er generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

I Nordjylland har 1625 familier ansøgt om julehjælp og for at så mange som muligt af dem, kan få hjælp, sætter TV2 Nord Mogens Jørgensen på mission.

- Vi vil gerne yde vores indsats til, at alle nordjyder får en god jul, og ved at gå ind i indsamlingen kan vi være med til at gøre netop det, siger Jesper Christiansen, der er chefredaktør på TV2 Nord.

Mogens Jørgensen, der sammen med fotograf Ivan Hansen er på opgaven, sætter fokus på de mange nordjyske familier, der har ansøgt om julehjælp, ligesom vi tager et nærmere kig på de mange initiativer Dansk Folkehjælp tager, for at samle penge ind til det årlige velgørende projekt.

- Jeg er sikker på, at missionen bliver rigtig sjov, men den bliver også enormt hård. Både fordi der er rigtig mange enlige forsørgere, der har søgt om hjælp, men også fordi vi i de kommende uger vil møde familier, der ikke har økonomien til at få den jul, vi andre med fast job og løn tager for givet, siger Mogens Jørgensen. 

Han sætter gang i missionen onsdag aften hvor han besøger Majbritt Christiansen fra Vrå. Hun er en af de mange, der er blevet ramt af det netop indførte kontanthjælpsloft, og det er ifølge Dansk Folkehjælp formentlig hovedårsagen til at antallet af ansøgninger er steget med 85 procent i 2016 sammenlignet med sidste år.

Vil du støtte de nordjyske familier, der har søgt om julehjælp gennem Dansk Folkehjælp, kan du benytte de tre metoder, der ses på billedet herunder. Dit bidrag går, hvis du bruger disse metoder, direkte til de nordjyske ansøgere.

 
 
Foto: Dansk Folkehjælp

 

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden