Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Vi tager på smuttur

Det gode danske sommervejr får nordjyderne til at være spontane og tage på smuttur over vandet til enten Sverige eller Norge.

Både Fjordline og Stena Line oplever, at nordjyderne køber flere endagsture til Norge og Sverige, når solen skinner, fortæller DR Nordjylland.

- Når det er rigtig godt vejr, mærker vi, at vores gæster får lyst til at tage en impulstur lige over på den anden side af vandet, fortæller salgs -og markedschef Susanne Bonde fra Fjord Line.

Her er det især børnefamilierne, som tager en smut til Kristiansand i Norge for at besøge Kardemommeby eller dyreparken en enkelt dag.

Med hurtigfærgen fra Hirtshals er det nemlig hurtigere end at besøge mange forlystelser i Danmark. Så når vejrudsigten lover sol, ser færgeselskabet familierne troppe op på kajen.

Den samme tendens oplever Stena Line med deres hurtige ture til Sverige.

- Vi ser, hvad der kommer, og så tager vi en hurtig beslutning ud fra det. Og hvis vejret er godt, så lad os prøve at gøre noget andet, end det vi plejer - for eksempel en tur til Sverige, fortæller markedschef Thomas Christiansen.

Stena Line oplever også, at svenskerne gerne tager en spontan tur til Danmark.